Een echte must have voor ouders van jonge kinderen? Strijklabels van topkwaliteit voor het merken van kleding van baby’s en kleine kinderen! Hoe dan? Bijvoorbeeld in mooie kleuren en bedrukt met naam, afbeelding, foto of logo. In dit artikel lees je hoe je strijklabels eenvoudig met een strijkbout aanbrengt in rompers, jassen, t-shirts, katoenen ondergoed en sokken. Het effect? Je raakt minder kleding kwijt bij de kinderopvang, de crèche, de peuterspeelzaal, op school, op kamp of bij de sportclub.

Steeds meer creatieve beurzen en evenementen maken gebruik van stoffen festivalbandjes als bewijs van entree i.p.v. een ticket. Dat komt waarschijnlijk door de overduidelijke voordelen: De geweven stof voelt prettig aan op de huid, is waterbestendig en daarmee duurzaam. Bovendien zijn de festivalbandjes ook een extra reclamedrager. Onderschat overigens de emotionele waarde die hoogwaardige festivalbandjes voor bezoekers hebben, niet. Niet voor niets dragen fervente festivalgangers hun festivalbandjes nog lang nadat het evenement voorbij is rond hun pols of dragen deze dagelijks als een armbandje.

Hoe gebruik je strijklabels?
Strijklabels van goede kwaliteit zijn niet stuk te strijken. Dit komt omdat ze niet van bedrukt flexmateriaal zijn gemaakt maar van 100% katoen of polyester. Strijklabels zijn bovendien wasmachine- en drogerbestendig en gaan minimaal 200 wasbeurten mee. Hoe breng je strijklabels vervolgens aan? Volg onderstaande instructies voor een optimaal resultaat:

– Zet het strijkijzer in de hoogste stand zonder te stomen.
– Leg bakpapier of een (thee-)doek over de strijklabels.
– Strijk op een harde ondergrond.
– Strijk gedurende 50 tot 60 seconden over de strijklabels terwijl je druk geeft met het strijkijzer.
– Laat de strijklabels afkoelen en controleer voorzichtig met je nagel of het goed vastzit. Is dit niet? Herhaal dan de vorige stap en controleer de hitte van het strijkijzer.
– Indien de hoekjes omhoogkomen kun je het beste nogmaals strijken. 

Let op! De inkt ‘zet’ zich pas nadat deze is verhit. Was de strijklabels bovendien liever niet met wasverzachter of wolwas. Hierdoor kunnen de strijklabels eerder loslaten.

Waarom bewaar je festivalbandjes voor altijd?
Festivalbandjes zeggen meer dan 1000 woorden, nietwaar? Het ultieme bewijs dat jij erbij was. Dus hoezo zou weggooien een optie zijn? Nee joh! Je zult niet de eerste festivalbezoeker zijn die festivalbandjes verwerkt in kleding en interieur. Instagram en Pinterest staan vol met uiteenlopende creaties. Heb jij inspiratie nodig om te bedenken wat je doet met jouw festivalbandjes? Lees het hieronder!

– Gebruik festivalbandjes als sleutelhanger.
– Lijst ze in.
– Prik festivalbandjes op een prikbord vol andere mooie herinneringen.
– Hang ze met magneten aan de koeling of verwarming.
– Wat meer out of the box? Gebruik festivalbandjes als schoenveters.
– Hang ze in de kerstboom.

Wellicht ben je op zoek naar een meer interactieve benadering: Maak dan een quiz n.a.v. je verzameling festivalbandjes. Gooi de festivalbandjes in een kom en grabbel met je ogen dicht. Vertel je beste, mafste of tofste herinnering van het festival waarvan je het bandje trok. Het mooiste verhaal bepaalt het eerstvolgende festival.

Enjoy!